Блог

Свечано потписан Уговор о донацији за пројекат ''Израда Плана развоја општине Ћићевац''

 
Са великим задовољством желимо да вас информишемо да смо заједно са представницима Општине Ћићевац учествовали на свечаности коју је у уторак, 14. септембра у Београду, организовао Helvetas Swiss Intercooperation.
поводом отпочињања пројеката у оквиру Позива за партнерске иницијативе организација грађанског друштва и јединица локалне самоуправе.
Том приликом смо свечано потписали уговор о донацији пројекта ''Израда Плана развоја општине Ћићевац'', који смо израдили у партнерству са Општина Ћићевац и на чијој реализацији ћемо заједно радити у наредних 12 месеци.
Позив за партнерске иницијативе организација грађанског друштва и јединица локалних самоуправа отворен је са циљем да се кроз заједничке пројекте организација грађанског друштва и јединица локалних самоуправа створе нови, иновативни механизми за веће учешће грађана у процесу доношења одлука, пружању услуга грађанима на локалу и за повећање мониторинга рада локалних органа власти.
У фокусу партнерских иницијатива јесте спровођење и промоција реформи у локалној самоуправи које ће унапредити учешће грађана у процесу доношења одлука, транспарентност, одговорност и инклузивност локалних органа власти.
Kроз овај Позив одобрено је финансирање 12 пројеката, међу којима и нашег. Позив је реализован оквиру пројекта Владе Швајцарске Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ који спроводе спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске Иницијативе из Београда.