Блог

SWOT радионице са члановима радних група

 
У претходна два дана смо одржали три радионице са члановима радних група за израду Плана развоја општине Ћићевац.
Одзив позваних је био одличан, атмосфера на радионицама још боља, видљива је била жеља свих присутних да се пружи допринос да будући План развоја на најбољи начин обухвати потребе заједнице и понуди оптимална решења за њихово решавање.
Радионице су имале за тему СWОТ анализу по областима за које су радне групе основане. Разговарало се о предностима и слабостима садашње ситуације, ако и о могућностима и претњама за будући развој општине Ћићевац.
Ово посебно добија на значају јер су сви присутни свесни чињенице да ће завршетком ауто-пута Прељина - Kрушевац ова општина престати да буде транзитна, што може да представља значајан проблем, као што је то раније било са неким другим локалним самоуправама у окружењу.
Пројекат ''Израда Плана развоја општине Ћићевац'' реализују Удружење грађана за подршку европским интеграцијама ''ЕВРОKОНТАKТ'' из Kрушевца и Општина Ћићевац. Пројекат је одобрен за финансирање у оквиру пројекта Владе Швајцарске Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ који спроводе Хелветас Сwисс Интерцооператион и Грађанске Иницијативе.